Springrolls met mango-chilicompote
Springrolls met mango-chilicompote

Bijgerecht

Springrolls met mango-chilicompote

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 368 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g wortel, geraspt
135 g taugé
10 g koriander, grof gehakt + extra
12 vellen rijstpapier
3 bosui, in dunne ringen
1 courgette, in dunne reepjes
1 teen knoflook, geperst
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
Zout & peper
MANGO-CHILICOMPOTE:
70 g suiker
50 ml witte wijn
1 mango, vruchtvlees in dunne plakjes
½ chilipeper, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Verhit voor de compote de mango, chilipeper, suiker en witte wijn in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot het vocht vrijwel helemaal verdampt is en een compote is ontstaan. Haal van het vuur.
  2. Meng in een ruime kom de wortel, courgette, taugé, bosui, sojasaus, knoflook, zonnebloemolie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vul een grote pan met warm water. Dompel per keer 1 vel rijstpapier in de pan voor ca. 5 seconden totdat het zacht is. Leg het rijstvel op een plat bord en schep een beetje groentevulling in het midden. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een pakketje. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
  4. Serveer de springrolls met koriander en de compote.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is goed voor 12 springrolls en komt uit Lekker Weten Zomer 2023.