Bijgerecht
Springrolls met mango-chilicompote
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 368 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g wortel, geraspt
- • 135 g taugé
- • 10 g koriander, grof gehakt + extra
- • 12 vellen rijstpapier
- • 3 bosui, in dunne ringen
- • 1 courgette, in dunne reepjes
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 2 el sojasaus
- • 1 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
- • MANGO-CHILICOMPOTE:
- • 70 g suiker
- • 50 ml witte wijn
- • 1 mango, vruchtvlees in dunne plakjes
- • ½ chilipeper, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verhit voor de compote de mango, chilipeper, suiker en witte wijn in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot het vocht vrijwel helemaal verdampt is en een compote is ontstaan. Haal van het vuur.
- Meng in een ruime kom de wortel, courgette, taugé, bosui, sojasaus, knoflook, zonnebloemolie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul een grote pan met warm water. Dompel per keer 1 vel rijstpapier in de pan voor ca. 5 seconden totdat het zacht is. Leg het rijstvel op een plat bord en schep een beetje groentevulling in het midden. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een pakketje. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
- Serveer de springrolls met koriander en de compote.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Rijstpapier
3,89 15 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Chardonnay muscat
10,79 75 cl
removeadd product to cart - Mango
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is goed voor 12 springrolls en komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!