Spinaziesalade met kaascroutons
Spinaziesalade met kaascroutons

Salade

Spinaziesalade met kaascroutons

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

150 g baby spinazie
50 g rucola
4 takjes basilicum, alleen de blaadjes
2 lente uitjes, in ringen
1 rode ui, in halve ringen
1 bosje radijsjes, in plakjes
VINAIGRETTE:
4 el zonnebloemolie
2 el limoensap
2 tl mosterd
½ tl honing
Zout
CROUTONS:
4 sneetjes toastbrood
4 plakken kaas

BEreidings wijze

  1. Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
  2. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak op smaak met het zout.
  3. Beleg elk sneetje brood met een plak kaas. Zet onder de grill of verwarm in een pan tot de kaas gesmolten is en laat afkoelen.
  4. Verdeel de spinazie, rucola, basilicum, radijsjes en lente-uitjes over vier borden. Snijd het afgekoelde brood in kleine vierkantjes en verdeel ook over de borden.
  5. Besprenkel de salade met vinaigrette.

Boodschappen lijst

Tips

Kies Gruyere of Emmentaler voor een zachte smaak en Manchego of Parmigiano Reggiano voor de pittige variant.