Spicy miso bimi met scrambled tofu en zoete aardappel
Spicy miso bimi met scrambled tofu en zoete aardappel

Hoofdgerecht

Spicy miso bimi met scrambled tofu en zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 blok zijdentofu, verkruimeld
400 g Bimi (babybroccoli)
800 g zoete aardappel, geschild in grove stukken
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 bos Bosui
1 el Miso pasta
4 el Sojasaus
1 tl Chilipoeder
1 el Sesamzaad
1 tl sesamolie
1 el sushi azijn
2 el water
Olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenste topjes van het groene gedeelte van de bosui in smalle ringetjes en verwijder de wittenderkantjes. Snijd de bosui doormidden.
  3. Meng de misopasta, sojasaus, knoflook, chilipoeder, sesamolie, sushi azijn, water en een theelepel sesamzaad tot een marinade. Marineer hier de bimi en bosui in en rooster de groenten in de oven gedurende 15 minuten op 200 graden Celsius. Houdt twee lepels marinade achter!
  4. Meng de zoete aardappel met een eetlepel olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappelen gedurende 10 minuten op 200 graden Celsius, schep ze om en rooster nog eens 10 minuten totdat ze gaar en goudbruin gebakken zijn.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en aan. Verkruimel met je handen de tofu en voeg deze vervolgens in de pan toe en bak deze lichtbruin. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper en de twee eetlepels marinade.
  6. Plaats de geroosterde bimi, roergebakken tofu en geroosterde zoete aardappel op een bord.
  7. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en serveer direct!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van de Vegetariërsbond.