Salade
Salade met framboos en tuinbonen
- • Salade
- • 4 personen
- • 278 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g verse tuinbonen, dubbelgedopt
- • 300 g doperwten, ontdooid
- • 125 g frambozen
- • ½ kropsla, schoongemaakt en in grove stukken gescheurd
- • Handje verse muntblaadjes, grof gesneden
- • 2 el geroosterde amandelen
- • DRESSING:
- • 3 el olijfolie
- • 1 el appelciderazijn
- • 1 tl scherpe mosterd
- • 1 tl honing
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook. Blancheer hierin de tuinbonen 2 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze gelijk in een bak met ijskoud water. Blancheer op dezelfde manier de doperwten 1 minuut.
- Hussel de kropsla met de tuinbonen en erwten in een mooie schaal, verdeel de frambozen en amandelen erover.
- Klop een dressing van alle ingrediënten en sprenkel over de salade. Garneer met munt.
Boodschappen lijst
- Tuinbonen
2,49 350 Gram
removeadd product to cart - Appelciderazijn
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Doperwten
1,89 350 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
4,19 350 Gram
removeadd product to cart - Kropsla
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gebrande bruine amandelen
5,69 160 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Geen verse tuinbonen? Gebruik dan 300 g diepvries tuinbonen, nogmaals gedopt. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!