Salade
Salade met framboos en tuinbonen
- • Salade
- • 4 personen
- • 278 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • ½ kg verse tuinbonen, dubbelgedopt (of 300 g diepvries doperwten), nogmaals gedopt
- • 300 g doperwten, ontdooid
- • Jonge sla
- • 1 bakje frambozen
- • 2 el geroosterde amandelen
- • handje verse muntblaadjes, grof gesneden
- • voor de dressing:
- • 1 tl scherpe mosterd
- • 3 el olijfolie
- • 1 el appelciderazijn
- • 1 tl honing
- • zout en peper
BEreidings wijze
- Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook. Blancheer hierin de tuinbonen 2 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze gelijk in een bak met ijskoud water. Blancheer op dezelfde manier de doperwten 1 minuut.
- Hussel de kropsla met de tuinbonen en erwten in een mooie schaal, verdeel de frambozen en amandelen erover.
- Klop een dressing van alle ingrediënten en sprenkel over de salade. Garneer met munt.
Boodschappen lijst
- Grove mosterd
2,29 170 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning
4,59 450 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
4,09 150 Gram
removeadd product to cart - Frambozen
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Jonge sla
1,79 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!