Bakken
Raw Carrot Cheesecake
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • CARROT CAKE:
- • 500 g wortels
- • 250 g medjoul dadels, ontpit
- • 100 g boekweit
- • 100 g walnoten
- • 50 g kokosrasp
- • 50 g rozijnen
- • Rasp van 1 sinaasappel + 2 el sinaasappelsap
- • 1 el speculaaskruiden
- • 1 tl kaneel
- • Snufje zeezout
- • CASHEW TOPPING:
- • 200 g rauwe cashews
- • 100 g extra vierge kokosolie
- • 5 medjoul dadels, ontpit
- • 1 vanillestokje, het merg
- • 1 el appelciderazijn
- • ½ citroen, rasp + sap
- • Snufje zeezout
- • GARNERING:
- • Geraspte wortel
- • Geraspte sinaasappelschil
- • Rozijnen
- • Stukjes walnoot
BEreidings wijze
- Laat de rauwe cashews minimaal 6 uur (maar het liefst een nacht lang) weken in water.
- Bedek een springvorm (20 cm) met plasticfolie of bakpapier zodat je de taart er straks gemakkelijk uit kunt halen.
- Was en schil de wortels. Rasp ze met behulp van een keukenmachine of de grove kant van een vierzijdige rasp.
- Maak de cake-laag door alle ingrediënten, behalve de geraspte wortels en rozijnen, te combineren in een keukenmachine met S-mes. Laat deze draaien totdat alles goed is gemengd, grof is gemalen maar wel gemakkelijk aan elkaar plakt.
- Meng de geraspte wortel en rozijnen erdoor met een lepel. Druk de cake-laag vervolgens stevig en gelijkmatig aan in de springvorm. Zet de springvorm in de vriezer of koelkast zodat de cake-laag kan opstijven.
- Maak ondertussen de cashew-topping. Spoel de geweekte cashews af, laat ze uitlekken en doe ze met de overige ingrediënten in de keukenmachine met S-mes of in een blender. De appelciderazijn is optioneel en voeg je toe wanneer je houdt van een echte ‘cream-cheese’ smaak. Laat de keukenmachine of blender draaien totdat je een gladde, romige ‘cream-cheese’ laag hebt; wellicht moet je af en toe de randen even naar beneden schrapen zodat alles mee wordt genomen.
- Verdeel de cashew-cream gelijkmatig over de carrot-cake laag. Je kunt de taart zo eten maar het is nog lekkerder om de taart nog even terug in de vriezer of koelkast te zetten om verder op te stijven.
- Voeg voor serveren eventueel extra garnering toe zoals wat extra geraspte wortel, stukjes walnoten, rozijntjes of geraspte sinaasappelschil.
Boodschappen lijst
- Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - RAW Cashewnoten
4,49 150 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,49 30 Gram
removeadd product to cart - Boekweit
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bewaar de taart, goed afgesloten, in de koelkast of vriezer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!