Raw Carrot Cheesecake
Raw Carrot Cheesecake

Bakken

Raw Carrot Cheesecake

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

CARROT CAKE:
500 g wortels
250 g medjoul dadels, ontpit
100 g boekweit
100 g walnoten
50 g kokosrasp
50 g rozijnen
Rasp van 1 sinaasappel + 2 eetl. sinaasappelsap
1 el speculaaskruiden
1 tl kaneel
Snufje zeezout
CASHEW TOPPING:
200 g rauwe cashews
100 g extra vierge kokosolie
5 medjoul dadels, ontpit
1 vanillestokje, het merg
1 el appelciderazijn
½ citroen, rasp + sap
Snufje zeezout
GARNERING:
Geraspte wortel
Geraspte sinaasappelschil
Rozijnen
Stukjes walnoot

BEreidings wijze

  1. Laat de rauwe cashews minimaal 6 uur (maar het liefst een nacht lang) weken in water.
  2. Bedek een springvorm (20 cm) met plasticfolie of bakpapier zodat je de taart er straks gemakkelijk uit kunt halen.
  3. Was en schil de wortels. Rasp ze met behulp van een keukenmachine of de grove kant van een vierzijdige rasp.
  4. Maak de cake-laag door alle ingrediënten, behalve de geraspte wortels en rozijnen, te combineren in een keukenmachine met S-mes. Laat deze draaien totdat alles goed is gemengd, grof is gemalen maar wel gemakkelijk aan elkaar plakt.
  5. Meng de geraspte wortel en rozijnen erdoor met een lepel. Druk de cake-laag vervolgens stevig en gelijkmatig aan in de springvorm. Zet de springvorm in de vriezer of koelkast zodat de cake-laag kan opstijven.
  6. Maak ondertussen de cashew-topping. Spoel de geweekte cashews af, laat ze uitlekken en doe ze met de overige ingrediënten in de keukenmachine met S-mes of in een blender. De appelciderazijn is optioneel en voeg je toe wanneer je houdt van een echte ‘cream-cheese’ smaak. Laat de keukenmachine of blender draaien totdat je een gladde, romige ‘cream-cheese’ laag hebt; wellicht moet je af en toe de randen even naar beneden schrapen zodat alles mee wordt genomen.
  7. Verdeel de cashew-cream gelijkmatig over de carrot-cake laag. Je kunt de taart zo eten maar het is nog lekkerder om de taart nog even terug in de vriezer of koelkast te zetten om verder op te stijven.
  8. Voeg voor serveren eventueel extra garnering toe zoals wat extra geraspte wortel, stukjes walnoten, rozijntjes of geraspte sinaasappelschil.

Boodschappen lijst

Tips

Bewaar de taart, goed afgesloten, in de koelkast of vriezer.