Hoofdgerecht
Ramen met paddenstoelen en kombu
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 684 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 280 g ramen noedels boekweit & shiitake
- • 150-200 g verse shiitakes
- • 100 ml zonnebloemolie + 1 el
- • 80 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 25 g gedroogde shiitake
- • 15 g kombu
- • 4 sjalotten, in dunne ringen
- • 2 bosui, in dunne reepjes
- • 4 el furikake
- • 3 el shiro miso
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm voor de dashi (Japanse bouillon) 1½ l water met de kombu en de gedroogde shiitakes zonder te koken. Laat ca. 50 minuten trekken en schenk door een zeef. Houd de dashi op laag vuur warm en breng op smaak met de shiro miso, beetje zout en versgemalen peper.
- Bak, terwijl de dashi trekt, op laag vuur de sjalotten in 100 ml olie tot ze goudbruin gekaramelliseerd zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de verse shiitakes in een koekenpan op matig vuur in de 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout.
- Breng een grote pan water aan de kook voor de noedels. Kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de dashi in 4 kommen en verdeel de noedels erover. Garneer met de shiitakes, bosui, spinazie, gebakken sjalotten en furikake.
Boodschappen lijst
- Gedroogde shiitake
4,39 20 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Ramen boekweit shiitake
7,19 280 Gram
removeadd product to cart - Furikake
5,99 100 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Shiro miso
8,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!