Pizza met Pompoen, Artisjokken, Peer en Chili Olie
Pizza met Pompoen, Artisjokken, Peer en Chili Olie

Hoofdgerecht

Pizza met Pompoen, Artisjokken, Peer en Chili Olie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 st bloemkool Pizzabodem
250 g Mascarvone (vegan mascarpone)
½ Flespompoen, in dunne plakjes gesneden
1 pot Artisjokharten (uit pot,280 g), gehalveerd
2 Peer, geschild in dunne plakjes
75 g Rucola
2 tl Chilipoeder
1 dl Olijfolie
Edelgistvlokken (vegan) of Parmezaan (vegetarisch)
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de pizzabodem.
  2. Leg de pizzabodems op een bakplaat of pizzasteen.
  3. Verdeel 1 flinke eetlepel mascarvone gelijkmatig over de pizzabodem.
  4. Beleg de pizza met de pompoen, artisjokkenstukjes en dunne plakjes peer.
  5. Bestrooi de pizza met Parmezaan of Edelgistvlokken en bak de pizza in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
  6. Terwijl de pizza bakt, maak je de chili olie. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg chili toe. Verwarm kort totdat de chili smaak afgeeft aan de olie.
  7. Haal de pizza uit de oven en beleg deze met verse rucola.
  8. Druppel de chili olie over de pizza voor wat extra pit, voeg eventueel nog zout naar smaak toe.
  9. Garneer met extra geraspte Parmezaan of edelgistvlokken.
  10. Snijd de pizza in punten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is gemaakt door de Vegetariërsbond.