Hoofdgerecht
Pizza Bianca Salmone
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 625 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 225 g tarwebloem
- • 3 g wijnsteenbakpoeder
- • 3 g zout
- • 7,5 ml olijfolie
- • 120 ml water
- • 300 g crème fraîche
- • nootmuskaat
- • 400 g wilde sockey zalm, in repen van de huid af
- • 300 g kappertjes
- • 2 zakjes mini-bolletjes mozzarella
- • rode ui, in halve ringen
BEreidings wijze
- Maak eerst het deeg: doe bloem, bakpoeder, zout, olijfolie en water bij elkaar in een kom en roer snel door elkaar.
- Laat het deeg een half uurtje rusten onder wat keukenfolie. Verdeel het deeg in twee bollen. Rol die bollen uit tot 4 dunne, platte pizzabodems. Leg ze op een ingevette bakplaat of bakpapier.
- Verhit de oven voor op 220°C.
- Roer crème fraîche los met een beetje nootmuskaat. Smeer dat op alle vier de bodems.
- Verdeel de zalm, wat kappertjes, wat plukjes mozzarella en uiringen over de bodems.
- Schuif de witte pizza’s in de oven en bak ze in 15 minuten (goed opletten, het gaat snel en elke oven is weer anders!) goudbruin en gaar. De kaas moet gesmolten en bubbelig zijn, de randen van de pizza bianca worden lekker knapperig.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,49 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,79 115 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,28 240 Gram
removeadd product to cart - Kappertjes
3,09 100 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,69 35 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,49 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is een Suikervrij recept van Miss Natural
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!