Bijgerecht
Pittige Koreaanse komkommersalade
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 50 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 bosui, fijngesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
- • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in boogjes gesneden
- • 1½ el sojasaus
- • 1 el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 tl rijstazijn
- • 2 tl kokosbloesemsuiker of rietsuiker
- • 1½ tl chilivlokken (of minder naar smaak)
- • 1 tl sesamolie
BEreidings wijze
- Hussel de komkommer met de bosui en knoflook in een kom.
- Voeg alle overige ingrediënten toe behalve het sesamzaad (rustig aan met de chilivlokken, doe ze er beetje bij beetje bij en proef tussentijds, het mag best pittig zijn). Pas de smaakbalans eventueel nog wat aan naar eigen wensen. Bestrooi met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sojasaus
5,19 150 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
5,19 250 ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,19 275 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
8,69 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!