Pastaschelpen met flespompoen
Pastaschelpen met flespompoen

Hoofdgerecht

Pastaschelpen met flespompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 flespompoen (ongeveer 1 kg)
20 Conchiglioni (gedroogde grote pasta schelpen)
1 klein bosje salie
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gram ricotta
3 handjes walnoten
1/4 blokje groenten bouillon
peper (eventueel rode chilivlokken) en zout
2 eetlepels Parmezaanse kaas ter garnering

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil en snijd de pompoen in plakken, snijd de ui in ringen en ontdoe de knoflook van zijn velletje.
  3. Leg dit alles op een met olijfolie ingevette bakplaat en zet gedurende 10 tot 15 minuten in de oven. Wanneer het gaar is laat je het even afkoelen. (de pompoen moet een beetje zacht zijn geworden)
  4. Hak de salieblaatjes grof en rooster ze samen met alle walnoten kort in een koekenpan.
  5. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en kook hierin de pasta schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Pureer alle groenten uit de oven, de ricotta, de helft van de salie en driekwart van de walnoten met de staafmixer. Dit zal een vrij dikke en stevige puree worden. Om het een beetje te verdunnen en op smaak te brengen raad ik aan een klein bouillonblokje in heet water op te lossen en dit scheutje voor scheutje toe te voegen aan de puree tot het de gewenste dikte heeft.
  7. Breng de puree indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. Giet de pasta af en vul elke schelp met een heerlijke grote schep pompoen puree.
  9. Leg de gevulde schelpen in een mooie ovenschaal en garneer ze met de resterende walnoten, de salie en een beetje Parmezaanse kaas.
  10. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het geheel nog eens 20 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Anne Tauber, www.annetauber.nl Het gerecht bevat voldoende koolhydraten en weinig verzadigde vetten omdat het vegetarisch is. Door de toevoeging van ricotta en walnoten zul je niet rouwen om het gebrek aan een stukje vlees op je bord.