Hoofdgerecht
Parelgort-risotto met bleekselderij en rozijnen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 723 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 ui (gesnipperd)
- • 3 el zonnebloemolie
- • 300 g parelgort
- • 1,2 liter groentebouillon
- • 1 struik bleekselderij (schoongemaakt en in kleine stukjes)
- • 1 el vadouvan
- • 150 g crème fraîche
- • Zout en peper
- • 75 g rozijnen (geweld)
- • 200 g blauwe kaas
- • 100 g rucola
BEreidings wijze
- Fruit in een pan op laag vuur de ui glazig in de zonnebloemolie. Voeg de parelgort toe en gaar dit als een risotto, dus beetje bij beetje scheutjes bouillon toevoegen, al roerend door de parelgort laten opnemen, net zoveel en zolang tot de gort bijna gaar is.
- Voeg de bleekselderij aan de bijna gare parelgort toe en gaar nog even verder. Maak verder op smaak met de vadouvan, crème fraîche en zout en peper.
- Voeg de gewelde rozijnen toe en verdeel over 4 warme borden of kommen. Brokkel de kaas erover en serveer met rucola.
Boodschappen lijst
- Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
4,59 500 Ml
removeadd product to cart - Parelgort
1,89 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,39 6 stuk
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Vadouvan
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,49 125 ml
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Blauwschimmelkaas 50+
4,06 180 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!