Parelgort-risotto met bleekselderij en rozijnen
Parelgort-risotto met bleekselderij en rozijnen

Hoofdgerecht

Parelgort-risotto met bleekselderij en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 723 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 ui (gesnipperd)
3 el zonnebloemolie
300 g parelgort
1,2 liter groentebouillon
1 struik bleekselderij (schoongemaakt en in kleine stukjes)
1 el vadouvan
150 g crème fraîche
Zout en peper
75 g rozijnen (geweld)
200 g blauwe kaas
100 g rucola

BEreidings wijze

  1. Fruit in een pan op laag vuur de ui glazig in de zonnebloemolie. Voeg de parelgort toe en gaar dit als een risotto, dus beetje bij beetje scheutjes bouillon toevoegen, al roerend door de parelgort laten opnemen, net zoveel en zolang tot de gort bijna gaar is.
  2. Voeg de bleekselderij aan de bijna gare parelgort toe en gaar nog even verder. Maak verder op smaak met de vadouvan, crème fraîche en zout en peper.
  3. Voeg de gewelde rozijnen toe en verdeel over 4 warme borden of kommen. Brokkel de kaas erover en serveer met rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter 2020