Bijgerecht
Paksoi met gember-knoflooksaus
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 136 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • PAKSOI:
- • 2 stuks paksoi, gehalveerd in de lengte
- • 2 bosui, fijngehakt
- • 2 el sesamolie
- • 1 el sojasaus
- • GEMBER-KNOFLOOKSAUS:
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 3 bosui, fijngehakt
- • 2 el sesamsolie
- • 1½ el verse gember, geraspt
- • 2 tl rijstazijn
- • 2 tl (ahorn)siroop
- • 2 tl sojasaus
- • Snufje rode chilivlokken (of naar smaak)
BEreidings wijze
- Maak eerst de saus. Giet 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en fruit hierin de gember en bosui. Voeg de knoflook toe en bak alles rustig 2-3 minuten tot de knoflook mooi goudbruin is. Schep in een kleine mengkom. Voeg hieraan de overgebleven lepel sesamolie toe, samen met de rijstazijn, ahornsiroop, sojasaus en een snufje chilivlokken. Meng door en zet opzij.
- Verwarm voor de paksoi de sesamolie in een grote koekenpan en leg de paksoihelften hier met de snijkant naar beneden in. Leg er een deksel schuin op, zodat stoom kan ontsnappen, en zet het vuur hoog. Bak zo 5 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de pan 1 minuut staan. Verwijder het deksel en keer de paksoihelften om.
- Roer de sojasaus door 60 ml water en giet in de pan bij de paksoi. Zet het vuur aan en hoog, leg het deksel er weer schuin op en laat de paksoi zo stomend bakken voor 2-3 minuten, of totdat het water verdampt is.
- Leg de beetgare, dus nog knapperige, paksoi op een warm bord, besprenkel met de saus en garneer met bosui.
Boodschappen lijst
- Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Sojasaus
5,59 150 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!