Hoofdgerecht
Paddenstoelenrisotto van havergrutten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 900 ml groentebouillon
- • 20 g gedroogde paddenstoelen
- • 100 g verse paddenstoelen
- • 250 g havergrutten
- • 75 g Parmezaanse kaas
- • 1 kleine ui
- • scheut olijfolie
- • zout en peper
- • (optioneel ter garneren: bosui of basilicum)
BEreidings wijze
- Wel de gedroogde paddenstoelen in 200 ml water (ongeveer 30 minuten).
- Snijd de paddenstoelen in plakjes.
- Snipper de ui fijn en fruit deze op laag vuur aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg daarna de gesneden en gewelde paddenstoelen toe aan de pan en bak deze ongeveer vijf minuutjes mee.
- Voeg dan de havergrutten toe en bak deze ook eventjes mee.
- Voeg dan ongeveer de helft van de bouillon toe aan de pan. Laat de havergrutten het vocht opnemen en vul dan steeds aan met 100ml bouillon totdat de havergrutten mooi gaar zijn. Dit zal ongeveer 25-30 minuten duren. Let op: blijf de gehele tijd doorroeren!
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto. Je kunt een deel overhouden ter garnering.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Havergrutten
3,09 500 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gesneden kastanjechampignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Meesters van de Halm
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!