Paddenstoelenrisotto van havergrutten
Paddenstoelenrisotto van havergrutten

Hoofdgerecht

Paddenstoelenrisotto van havergrutten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

900 ml groentebouillon
20 g gedroogde paddenstoelen
100 g verse paddenstoelen
250 g havergrutten
75 g Parmezaanse kaas
1 kleine ui
scheut olijfolie
zout en peper
(optioneel ter garneren: bosui of basilicum)

BEreidings wijze

  1. Wel de gedroogde paddenstoelen in 200 ml water (ongeveer 30 minuten).
  2. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
  3. Snipper de ui fijn en fruit deze op laag vuur aan in een scheutje olijfolie.
  4. Voeg daarna de gesneden en gewelde paddenstoelen toe aan de pan en bak deze ongeveer vijf minuutjes mee.
  5. Voeg dan de havergrutten toe en bak deze ook eventjes mee.
  6. Voeg dan ongeveer de helft van de bouillon toe aan de pan. Laat de havergrutten het vocht opnemen en vul dan steeds aan met 100ml bouillon totdat de havergrutten mooi gaar zijn. Dit zal ongeveer 25-30 minuten duren. Let op: blijf de gehele tijd doorroeren!
  7. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto. Je kunt een deel overhouden ter garnering.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Meesters van de Halm