Hoofdgerecht
Paddenstoelenrisotto van havergrutten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 900 ml groentebouillon
- • 250 g havergrutten
- • 100 g paddenstoelen
- • 75 g Parmezaanse kaas
- • 20 g gedroogde paddenstoelen
- • 1 kleine ui
- • Scheut olijfolie
- • Zout & peper
- • Optioneel: bosui of basilicum
BEreidings wijze
- Wel de gedroogde paddenstoelen in 200 ml water (ongeveer 30 minuten).
- Snijd de paddenstoelen in plakjes.
- Snipper de ui fijn en fruit deze op laag vuur aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg daarna de gesneden en gewelde paddenstoelen toe aan de pan en bak deze ongeveer vijf minuutjes mee.
- Voeg dan de havergrutten toe en bak deze ook eventjes mee.
- Voeg dan ongeveer de helft van de bouillon toe aan de pan. Laat de havergrutten het vocht opnemen en vul dan steeds aan met 100ml bouillon totdat de havergrutten mooi gaar zijn. Dit zal ongeveer 25-30 minuten duren. Let op: blijf de gehele tijd doorroeren!
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto. Je kunt een deel overhouden ter garnering.
Boodschappen lijst
- Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Pfifferlinge gedroogd
4,39 20 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!