Oosterse roerbak met beefreepjes
Oosterse roerbak met beefreepjes

Hoofdgerecht

Oosterse roerbak met beefreepjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 512 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g wortels
200 g biefstukreepjes
150 g sprouty kiemen
30 g pinda's
2 uien
1 paksoi
2 el bakolie
2 el tamari
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Blancheer de sprouty kiemen door kokendheet water erover te gieten of ze een halve minuut te koken in een pan. Spoel daarna af met koud water zodat het gaarproces stopt en laat drogen.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Schil de wortels en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  3. Verwarm bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de biefstukreepjes een minuut op een hoog vuur. Schenk de tamarisaus erover en schep de biefstukreepjes vervolgens uit de pan.
  4. Roerbak nu de ui, wortels en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur in dezelfde pan. Voeg daarna het paksoi groen toe en roerbak mee totdat het blad slinkt.
  5. Hak de pinda's grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  6. Doe de biefstukreepjes en sprouty kiemen in de pan en roerbak nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Garneer het gerecht met de pinda's.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van: Ekomenu.nl