Hoofdgerecht
Oosterse roerbak met beefreepjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 512 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g wortels
- • 200 g biefstukreepjes
- • 150 g sprouty kiemen
- • 30 g pinda's
- • 2 uien
- • 1 paksoi
- • 2 el bakolie
- • 2 el tamari
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Blancheer de sprouty kiemen door kokendheet water erover te gieten of ze een halve minuut te koken in een pan. Spoel daarna af met koud water zodat het gaarproces stopt en laat drogen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Schil de wortels en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
- Verwarm bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de biefstukreepjes een minuut op een hoog vuur. Schenk de tamarisaus erover en schep de biefstukreepjes vervolgens uit de pan.
- Roerbak nu de ui, wortels en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur in dezelfde pan. Voeg daarna het paksoi groen toe en roerbak mee totdat het blad slinkt.
- Hak de pinda's grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
- Doe de biefstukreepjes en sprouty kiemen in de pan en roerbak nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Garneer het gerecht met de pinda's.
Boodschappen lijst
- Sprouty kiemen
1,59 150 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Runderbiefstuk 2st
13,97 250 Gram
removeadd product to cart - Doppinda's
4,49 330 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,59 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van: Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!