Bakken
Oliebollen met appel en gember
- • Bakken
- • 6 personen
- • 241 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g bloem, gezeefd
- • 75 g appel, in kleine blokjes
- • 75 g gemberbolletjes op siroop, in kleine blokjes
- • 21 g verse gist of 7 g gedroogde gist, verkruimeld
- • 20 g zachte boter
- • 12 g zout
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 el kristalsuiker
- • 1 el citroensap
- • Ook nodig: frituurpan met olie & ijslepel
BEreidings wijze
- Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem. Giet het lauwe water er langzaam bij, samen met de gist. Roer met een garde tot een beslag.
- Roer de boter, de kristalsuiker, het citroensap en het ei erdoor. Schep de appel en gember rustig door het beslag.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen. Verhit de frituurpan op 180°C.
- Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of twee losse lepels. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 à 5 stuks tegelijk.
- Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden. Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar. Lek uit op keukenpapier.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gember op siroop
5,09 330 Gram
removeadd product to cart - Verse gist
0,69 42 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Fijn zeezout
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Frituurolie
16,99 2.5 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!