Oliebollen met appel en gember
Oliebollen met appel en gember

Bakken

Oliebollen met appel en gember

  • Bakken
  • 6 personen
  • 241 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g bloem, gezeefd
75 g appel, in kleine blokjes
75 g gemberbolletjes op siroop, in kleine blokjes
21 g verse gist of 7 g gedroogde gist, verkruimeld
20 g zachte boter
12 g zout
1 ei, losgeklopt
1 el kristalsuiker
1 el citroensap
Ook nodig: frituurpan met olie & ijslepel

BEreidings wijze

  1. Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem. Giet het lauwe water er langzaam bij, samen met de gist. Roer met een garde tot een beslag.
  2. Roer de boter, de kristalsuiker, het citroensap en het ei erdoor. Schep de appel en gember rustig door het beslag.
  3. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen. Verhit de frituurpan op 180°C.
  4. Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of twee losse lepels. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 à 5 stuks tegelijk.
  5. Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden. Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar. Lek uit op keukenpapier.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.