Noedelsoep met paksoi en garnalen
Noedelsoep met paksoi en garnalen

Soep

Noedelsoep met paksoi en garnalen

  • Soep
  • 4 personen
  • 182 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ l groentebouillon
250 g kastanjechampignons, in plakjes
200 g paksoi, groen en wit apart in reepjes
100 g sobanoedels
100 g garnalen
2 bosuitjes, groen en wit apart in ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
4 el koriander, gehakt
1 el wokolie
1 el sojasaus
½ tl chilivlokken
¼ tl gemalen gember

BEreidings wijze

  1. Verhit de wokolie in een grote kookpan. roerbak hierin de witte bosuiringetejes met de knoflook op hoog vuur. Voeg de champignons toe en vak ca. 2 minuten.
  2. Blus af met de bouillon en roer de sojasauschilivlokken, gemberpoeder en het witte gedeelte van de paksoi erdoor. Zet het vuur laag en kook 10 minuten rustig door.
  3. Bereid ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg, kort voordat je gaat serveren, de garnalen, noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de bouillon.
  5. Garneer met de achtergehouden groene bosui-ringetjes en de koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.