Bakken
Muffins met peer & noten
- • Bakken
- • 12 personen
- • 116 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 190 g appelmoes
- • 100 g zelfrijzend bakmeel
- • 75 g volkoren tarwemeel
- • 60 ml haverdrink
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 peer, (naar wens) geschild en in stukjes gesneden
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el ongebrande notenmix, grof gehakt
- • 2 tl speculaaskruiden
- • 1½ tl bakpoeder
- • ½ tl zout
- • Ook nodig: muffinbakblik en papieren muffinvormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng het volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom.
- Roer in een andere kom de haverdrink, appelmoes, zonnebloemolie en citroenrasp door elkaar. Schep de stukjes peer en de notenmix erdoorheen.
- Zet de papieren muffinvormpjes in de holtes van het bakblik. Verdeel het beslag erover.
- Bak de muffins in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Appelmoes met rietsuiker
1,89 360 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,49 30 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!