Bakken
Muffins met havermout en appel
- • Bakken
- • 8 personen
- • 272 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • KRUIMELDEEG:
- • 60 g kokosolie
- • 60 g havermout
- • 50 g kikkererwtenmeel
- • 1 banaan, fijngeprakt
- • BESLAG:
- • 140 g volkoren speltmeel
- • 100 g gesmolten kokosolie
- • 100 g crème fraîche
- • 40 g kokosbloesemsuiker
- • 3 appels, geschild en in blokjes
- • 3 eierdooiers
- • 1 tl citroenschil
- • 1 tl baksoda
- • 1 tl vanillepoeder
- • Ook nodig: muffinbakblik, ingevet
BEreidings wijze
- Smelt voor het kruimeldeeg de kokosolie in een pannetje. Meng de havermout met het kikkererwtenmeel. Voeg de gesmolten olie en de banaan toe aan het meel en meng goed door elkaar. Zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de kokosolie en de kokosbloesemsuiker met een mixer in een kom goed door elkaar. Klop één voor één de eierdooiers erdoor en blijf mixen totdat je een gladde massa hebt. Voeg de geraspte citroenschil en de crème fraîche toe. Klop nog even door.
- Meng het meel, de baksoda en de vanillepoeder in een aparte kom. Voeg dit toe aan het beslag en vouw erdoor met een spatel.
- Vul de ingevette muffinholtes voor de helft met het beslag. Verdeel de blokjes appel erover en bedek met het kruimeldeeg.
- Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de bovenkant niet verbrandt.
Boodschappen lijst
- Elstar appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwtenmeel
3,59 500 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!