Mueslirepen met speculaas
Mueslirepen met speculaas

Bakken

Mueslirepen met speculaas

  • Bakken
  • 8 personen
  • 236 kcal / portie

Ingrediënten lijst

80g pompoenpitten
50g havermout
40g gebroken lijnzaad
30g speculaasjes, grof gehakt
25g pecannoten, grof gehakt
25g walnoten, grof gehakt
¾ tl speculaaskruiden (Het Blauwe Huis)
¼ tl kaneel
¼ tl zout
DE REST:
3 el ahornsiroop
2 el kokosolie, gesmolten
1 el kokosbloesemsuiker
1 el notenpasta
½ tl vanille-extract
ook nodig: cakeblik, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Meng de droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Meng de rest van de ingrediënten in een kleiner kommetje door elkaar en schep ze vervolgens door de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar.
  2. Schep het mengsel onderin het beklede cakeblik en druk heel goed aan (het helpt om er een ander cakeblik van dezelfde maat in te zetten - als je dat hebt - en aan te drukken). Zet het cakeblik in de koelkast en laat zeker een uur uitharden.
  3. Snijd de plak in repen en verpak deze naar wens individueel in bakpapier. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025.