Hoofdgerecht
Moussaka
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g gehakt
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 250 g kwark
- • 140 g tomatenpuree
- • 100 g geraspte oude kaas
- • 3-4 aubergines, in plakken
- • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 grote uien, fijngesneden
- • 2 eieren
- • 3 tl gedroogde oregano
- • 2 tl cayennepeper
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • ¼ tl speculaaskruiden
- • Olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de aubergineplakken in een vergiet en bestrooi ze met zout. Zet een half uur weg.
- Dep de plakken droog en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in een pan aan beide kanten goudbruin.
- Bak de uien en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe. Roer de gepelde tomaten, de tomatenpuree, zout, peper, komijn, speculaaskruiden, cayennepeper en oregano erdoor en laat een kwartiertje sudderen.
- Leg de helft van de aubergineplakken in een ingevette ovenschaal, schep de helft van het gehaktmengsel erover, dek daarna af met de overgebleven aubergine en eindig met een laag van de rest van het gehakt.
- Klop de eieren los met de kwark, kaas en gemalen peper en schep op de aubergineschotel. Bak de moussaka in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
Boodschappen lijst
- Tomatenpuree
2,19 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Aubergine
5,94 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,59 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,49 40 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Rundergehakt
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!