Mediterrane falafel salade met frisse dressing
Mediterrane falafel salade met frisse dressing

Salade

Mediterrane falafel salade met frisse dressing

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

100 g couscous
250 g pompoen
100 g bloemkool
150 g gekleurde tomaatjes
50 g zwarte olijven (zonder pit)
1/2 rode ui
Falafel Original
2 handjes rucola/sla
2 tl hummus
handje rozijnen
2 volkoren wraps
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl kurkuma
snufje kaneel
snufje gemalen peper en zout
snufje paprikapoeder
olijfolie
optioneel: serveer met verse citroen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in kleine stukjes en schep over in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie, gemalen peper en gedroogde rozemarijn. Plaats voor 20 minuten in de oven.
  3. Halveer vervolgens de tomaatjes en snijd de rode ui in reepjes. Voeg dit na 20 minuten toe aan de ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie, gemalen peper, snufje zout, kurkuma en een beetje kerriepoeder. Schep goed door elkaar en plaats voor nog 15 minuten in de oven.
  4. Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat.
  5. Bak de falafel voor ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven tot deze knapperig en mooi goudbruin is.
  6. Besmeer de wraps met een beetje olijfolie, snufje zout en een snufje kerriepoeder. Knip in driehoekjes. Bak voor 3 minuten in de Airfryer of verdeel over een ovenplaat en plaats voor 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
  7. Schep de couscous in een kom en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Maak af met lekkere knapperige tortilla chips en eventueel met de zelfgemaakte dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Merel van Healthy Wanderlust