Manchegosalade met dadels en balsamicostroop
Manchegosalade met dadels en balsamicostroop

Salade

Manchegosalade met dadels en balsamicostroop

  • Salade
  • 2 personen
  • 439 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g manchego, in plakjes
100 ml balsamicoazijn
75 g veldsla
50 g rucola
8 gedroogde dadels, in partjes
2 bosui, in ringen
1 appel, naar wens geschild of ongescild, in reepjes
2 el olijfolie
1 el rietsuiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de balsamico met de rietsuiker in een kookpannetje, kook tot de helft in zodat er een stroop ontstaat en laat daarna afkoelen.
  2. Hussel voor de salade de dadels, appel, bosui, rucola, veldsla met de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel over twee borden en leg de manchego erop. Besprenkel met de balsamicostroop.

Boodschappen lijst

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Manchego

    9,86 170 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Balsamicoazijn

    6,89 250 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Veldsla

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Dadels zonder pit

    2,99 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rucola

    1,99 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

De Spaanse Tempranillo Syrah van Rodolia en Manchego kaas komen uit dezelfde streek. Een match made in heaven. De wijn is smaakvol, zacht en rond waardoor hij de salade niet zal overvleugelen.