Salade
Manchegosalade met dadels en balsamicostroop
- • Salade
- • 2 personen
- • 439 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g manchego, in plakjes
- • 100 ml balsamicoazijn
- • 75 g veldsla
- • 50 g rucola
- • 8 gedroogde dadels, in partjes
- • 2 bosui, in ringen
- • 1 appel, naar wens geschild of ongescild, in reepjes
- • 2 el olijfolie
- • 1 el rietsuiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de balsamico met de rietsuiker in een kookpannetje, kook tot de helft in zodat er een stroop ontstaat en laat daarna afkoelen.
- Hussel voor de salade de dadels, appel, bosui, rucola, veldsla met de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over twee borden en leg de manchego erop. Besprenkel met de balsamicostroop.
Boodschappen lijst
- Tempranillo Syrah
4,79 75 cl
removeadd product to cart - Manchego
10,43 170 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde dadels zonder pit
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
De Spaanse Tempranillo Syrah van Rodolia en Manchego kaas komen uit dezelfde streek. Een match made in heaven. De wijn is smaakvol, zacht en rond waardoor hij de salade niet zal overvleugelen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!