Tussendoor
Krokante tofu snacks met oosterse dip
- • Tussendoor
 - • 8 personen
 - • 91 kcal / portie
 
Ingrediënten lijst
- • 250 g tofu, in ca. 16 blokjes gesneden
 - • 150 g paneermeel
 - • 60 g maiszetmeel
 - • 1 ei
 - • ½ tl zout
 - • Zonnebloemolie, om in te bakken
 - • DIPSAUS:
 - • 50 ml sojasaus
 - • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 - • 1 bosui, fijngehakt
 - • 2 tl sesamolie
 - • 1 tl sushi-azijn
 - • 1 tl sesamzaad
 
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en zet opzij.
 - Meng het maïszetmeel en het zout in een kom. Klopt het ei met 1 el water los in een andere kom. Doe het paneermeel in een derde kom.
 - Wentel de stukjes tofu achtereenvolgens door het maiszetmeel, het ei en het paneermeel. Leg ze op een bordje totdat je ze gaat bakken.
 - Verhit een laagje zonnebloemolie van ca. 1 cm in een grote pan. Bak de tofublokjes, zodra de olie heet is, tot ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege keren.
 - Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.
 
Boodschappen lijst
-  Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart -  Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart -  Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart -  Shoyu milde sojasaus
4,89 250 Ml
removeadd product to cart -  Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart -  Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart -  Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart -  Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart -  Sesamzaad
1,99 250 Gram
removeadd product to cart 
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!









