Tussendoor
Krokante tofu snacks met oosterse dip
- • Tussendoor
- • 8 personen
- • 91 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g tofu, in ca. 16 blokjes gesneden
- • 150 g paneermeel
- • 60 g maiszetmeel
- • 1 ei
- • ½ tl zout
- • Zonnebloemolie, om in te bakken
- • DIPSAUS:
- • 50 ml sojasaus
- • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- • 1 bosui, fijngehakt
- • 2 tl sesamolie
- • 1 tl sushi-azijn
- • 1 tl sesamzaad
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en zet opzij.
- Meng het maïszetmeel en het zout in een kom. Klopt het ei met 1 el water los in een andere kom. Doe het paneermeel in een derde kom.
- Wentel de stukjes tofu achtereenvolgens door het maiszetmeel, het ei en het paneermeel. Leg ze op een bordje totdat je ze gaat bakken.
- Verhit een laagje zonnebloemolie van ca. 1 cm in een grote pan. Bak de tofublokjes, zodra de olie heet is, tot ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege keren.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.
Boodschappen lijst
- Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!