Koolrabisalade met bleekselderij
Koolrabisalade met bleekselderij

Salade

Koolrabisalade met bleekselderij

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

1 koolrabi, geschild en in reepjes gesneden & geblancheerd
1 avocado
1 bosui
1 sjalotje, gesnipperd
½ winterpeen, geschild
Enkele stengels bleekselderij
75 g cashewnoten
2 el mayonaise
1-2 tl scherpe mosterd, naar smaak
1 tl Manukahoning
1 tl citroensap
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de groenten in reepjes van allemaal dezelfde dikte en doe in een kom.
  2. Snijd de avocado in reepjes of blokjes en besprenkel direct met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Roer het sjalotje, de mayonaise, citroensap, mosterd en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en evt. nog wat extra smaakmakers.
  4. Schep de dressing en avocado door de salade en laat even intrekken.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Maal wat peper over de salade en strooi vlak voor het serveren de cashewnoten erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk