Soep
Kippensoep met Chinese kool en taugé
- • Soep
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • SOEP:
- • 500 ml kippenbouillon, vers of van een half blokje
- • 200 g kipfilet
- • 1 teentje knoflook, geplet
- • 1 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes
- • 1 stukje gember, geschild en in stukjes
- • TOPPING:
- • 2 bosuitjes, in ringetjes
- • 1 ei, hardgekookt en gehalveerd
- • ½ Chinese kool, in reepjes
- • 50 g zilvervliesrijst, gekookt
- • 15 g taugé
- • Peper
BEreidings wijze
- Leg de kip in een pan, voeg knoflook, gember en rode peper toe en giet de bouillon erover. Breng aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken.
- Neem de kip uit de pan en zeef de bouillon. Snijd de kip in stukjes en doe terug in de bouillon.
- Verdeel de soep over 2 kommen en top met rijst, Chinese kool, taugé en ei. Bestrooi met de bosuitjes en maal er wat peper over.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gist/suikervrij
2,39 8 stuks
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
4,89 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Chinese kool
4,59 1 stuks
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Liever geen kip? Maak dan de bouillon zonder kip en voeg daarna 200 gram zwarte bonen toe.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!