Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen
Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen

Salade

Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen

  • Salade
  • 4 personen
  • 446 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 aubergine, in plakjes
50 g couscous
50 ml kokend water of bouillon
2 bosuitjes, in ringetjes
3 el olijfolie + extra voor erover
2 el geblancheerde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
sap van ½ citroen
1 tl paprikapoeder
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl ras el hanout
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Doe de couscous in een schaaltje en giet het kokend water erover. Laat een paar minuten staan en roer dan los met een vork.
  2. Bestrijk de aubergineplakjes met een mengsel van olijfolie, ras el hanout en zout en peper. Gril de plakjes in een grillpan tot ze zacht zijn.
  3. Hussel de couscous, kikkererwten, aubergine, citroensap, paprikapoeder en komijn, bosui en de helft van de groene kruiden met wat olijfolie door elkaar. Schep een paar maal goed om.
  4. Garneer de salade met de amandelen en de rest van de koriander en/of peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer