Salade
Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen
- • Salade
- • 4 personen
- • 446 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- • 1 aubergine, in plakjes
- • 50 g couscous
- • 50 ml kokend water of bouillon
- • 2 bosuitjes, in ringetjes
- • 3 el olijfolie + extra voor erover
- • 2 el geblancheerde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
- • sap van ½ citroen
- • 1 tl paprikapoeder
- • ½ tl gemalen komijnzaad
- • ½ tl ras el hanout
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Doe de couscous in een schaaltje en giet het kokend water erover. Laat een paar minuten staan en roer dan los met een vork.
- Bestrijk de aubergineplakjes met een mengsel van olijfolie, ras el hanout en zout en peper. Gril de plakjes in een grillpan tot ze zacht zijn.
- Hussel de couscous, kikkererwten, aubergine, citroensap, paprikapoeder en komijn, bosui en de helft van de groene kruiden met wat olijfolie door elkaar. Schep een paar maal goed om.
- Garneer de salade met de amandelen en de rest van de koriander en/of peterselie.
Boodschappen lijst
- Aubergine
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fijn
1,69 350 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,99 400 Gram
Uit assortiment
- Ras El Hanout
3,89 35 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
19,49 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!