Salade
Japanse rettichsalade met biefstuk
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g biefstuk
- • 200 g gemengde kiemen
- • 3 lenteuitjes, in reepjes
- • 1 rettich
- • 1½ el sesamolie
- • 1 el sesamzaad
- • Scheutje citroensap
- • MARINADE:
- • 50 ml Japanse sojasaus
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
- • 1 el gembersiroop
- • DRESSING:
- • 100 ml pindaolie (of andere plantaardige olie)
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 4 el rijstazijn
- • 1 el Japanse sojasaus
- • 1 el gembersiroop
BEreidings wijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en leg er de biefstuk in.
- Schaaf de rettich in lange linten, besprenkel met citroensap en leg een kwartier in koud water.
- Giet de rettich af en vermeng met de lente- ui en de kiemen.
- Dep de biefstuk droog. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom in ca. 4 minuten mooi bruin. Haal uit de pan, laat rusten en afkoelen.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en maak hiermee de rettichsalade aan.
- Snijd de biefstuk in plakjes en serveer op de salade. Bestrooi met sesamzaad en bedruppel met sesamolie. Garneer met lente-ui.
Boodschappen lijst
- Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Runder biefstuk (2 stuks)
13,66 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pindaolie vierge
9,89 250 Ml
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!