Japanse rettichsalade met biefstuk
Japanse rettichsalade met biefstuk

Salade

Japanse rettichsalade met biefstuk

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g biefstuk
200 g gemengde kiemen
3 lenteuitjes, in reepjes
1 rettich
1½ el sesamolie
1 el sesamzaad
Scheutje citroensap
MARINADE:
50 ml Japanse sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
1 el gembersiroop
DRESSING:
100 ml pindaolie (of andere plantaardige olie)
2 teentjes knoflook, geperst
4 el rijstazijn
1 el Japanse sojasaus
1 el gembersiroop

BEreidings wijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en leg er de biefstuk in.
  2. Schaaf de rettich in lange linten, besprenkel met citroensap en leg een kwartier in koud water.
  3. Giet de rettich af en vermeng met de lente- ui en de kiemen.
  4. Dep de biefstuk droog. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom in ca. 4 minuten mooi bruin. Haal uit de pan, laat rusten en afkoelen.
  5. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en maak hiermee de rettichsalade aan.
  6. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer op de salade. Bestrooi met sesamzaad en bedruppel met sesamolie. Garneer met lente-ui.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente