Indiase wortelkroketjes met mangochutney
Indiase wortelkroketjes met mangochutney

Bijgerecht

Indiase wortelkroketjes met mangochutney

  • Bijgerecht
  • 8 personen
  • 81 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g winterpeen, fijngeraspt
100 g kikkererwtenmeel
2 rode pepers, zaadjes eruit en fijngehakt
4 el mangochutney
2 el walnoten, grof gehakt
1 el geraspte kokos
1 el korianderblaadjes
2 tl garam masala
1 tl gemalen kurkuma
1 tl zout
½ tl wijnsteenbakpoeder
Ghee of olie om in te frituren

BEreidings wijze

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de ghee en de chutney) in een grote kom. Voeg net zoveel water toe (ca. 4 eetl) om er een mengsel van te maken dat dik genoeg is om niet uit elkaar te vallen bij het frituren. Voeg zo nodig extra kikkererwtenmeel toe.
  2. Verhit de ghee of olie in een wok boven matig-hoog vuur. Gebruik een kleine ijsschep om bolletjes wortelbeslag te scheppen en in de hete ghee of olie te klikken (met een eetlepel en een duwtje van de vinger gaat het ook).
  3. Bak ongeveer 8 à 10 kroketjes in de ghee/olie. Regel de temperatuur en keer de kroketjes regelmatig tot ze in 4 à 5 minuten aan alle kanten mooi bruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de ghee en laat ze in een zeef of een vergiet uitlekken.
  4. Serveer heet of op kamertemperatuur met mangochutney.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer