Sauzen & dressings
Hummus met kurkuma
- • Sauzen & dressings
- • 4 personen
- • 146 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 g kikkererwten
- • 1 teentje knoflook
- • ½ citroen
- • 2 el olijfolie
- • 1 el amandelpasta
- • 1 tl ahornsiroop
- • 1 tl kurkuma
- • 1 tl paprikapoeder
- • Zeezout & peper
- • Ter garnering: granaatappelpitjes
BEreidings wijze
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met warm water.
- Doe de kikkererwten, alle overige ingrediënten en 10 eetlepels water in een keukenmachine. Laat deze draaien tot er een romige hummus is ontstaan. Voeg eventueel extra olijfolie of water toe als de hummus te dik blijft. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper, zeezout en/of citroen.
- Decoreer de hummus met granaatappelpitjes en serveer bijvoorbeeld met (rauwe) groenten, crackers of bij een salade.
Boodschappen lijst
- Gemalen kurkuma
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fijn
1,59 350 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Amandelpasta zeezout
10,19 350 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,89 40 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Lekker om rauwe groenten, bijv. wortel of paprika, crackers of kikkererwtenchips in te dippen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!