Hummus met kurkuma
Hummus met kurkuma

Sauzen & dressings

Hummus met kurkuma

  • Sauzen & dressings
  • 4 personen
  • 146 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 g kikkererwten
1 teentje knoflook
½ citroen
2 el olijfolie
1 el amandelpasta
1 tl ahornsiroop
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
Zeezout & peper
Ter garnering: granaatappelpitjes

BEreidings wijze

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met warm water.
  2. Doe de kikkererwten, alle overige ingrediënten en 10 eetlepels water in een keukenmachine. Laat deze draaien tot er een romige hummus is ontstaan. Voeg eventueel extra olijfolie of water toe als de hummus te dik blijft. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper, zeezout en/of citroen.
  3. Decoreer de hummus met granaatappelpitjes en serveer bijvoorbeeld met (rauwe) groenten, crackers of bij een salade.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker om rauwe groenten, bijv. wortel of paprika, crackers of kikkererwtenchips in te dippen.