Havermoutpannenkoekjes
Havermoutpannenkoekjes

Ontbijt

Havermoutpannenkoekjes

  • Ontbijt
  • 4 personen
  • 388 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 ml kokos variatie op yoghurt + extra voor erbij
150 g havermout
150 g (bos)vruchten, voor erbij
2 bananen, in stukjes
2 eieren
2 tl bakpoeder
½ tl kaneel
Mespuntje zout
Olie om in te bakken
Optioneel: scheutje amandeldrink + munt ter garnering

BEreidings wijze

  1. Maal de havermout met het bakpoeder, de kokosstart, bananen, eieren, kaneel en het zout in een blender tot een gladde massa (niet te lang). Laat het beslag 1 uur staan zodat de havermout kan wellen. Voeg een klein scheutje amandeldronk toe als het beslag te dik is. Roer goed door.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak per keer drie of vier kleine pannenkoekjes. Laat langzaam garen en keer om als er luchtbelletjes verschijnen.
  3. Serveer met kokosstart, fruit en munt.

Boodschappen lijst

  • product
    Bakpoeder

    1,09 17 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Frambozen

    2,99 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Havermout

    2,09 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bananen

    2,99 1 kg

  • product
    Coco Start

    3,99 400 ml

  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt in schaaltje

    1,59 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit: Lekker Weten Lente