Salade
Groene koolsalade met rode biet en vegetarische ricottaburgers
- • Salade
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • Voor de vegetarische burgers
- • 250 g ricotta
- • 1 groot ei, geklutst
- • 1 knoflookteentje, uitgeperst
- • 5 el bloem
- • 3 el paneermeel
- • 1 tl Provençaalse kruiden
- • ¾ tl zeezout
- • Voor de salade:
- • 2 kroppen groene kool, gesneden
- • 1 peer, in dunne plakjes
- • 30 g pecannoten, gehakt
- • 1 pakje Love Beets gekookte rode biet (250 g)
- • 60 ml olijfolie
- • 3 el balsamico-azijn
- • 1 tl ahornsiroop
- • zeezout
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de vegetarische burgers in een kom door elkaar.
- Verhit 3-4 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Vorm zodra de pan heet is kleine, ronde burgers van het ricottamengsel en leg ze in de pan.
- Bak de burgers ongeveer 2 minuten en keer ze dan voorzichtig om. Bak ze weer 2 minuten, tot ze goudbruin kleuren.
- Doe de groene kool, de kleine stukjes peer, de pecannoten en de rode biet in een slakom.
- Meng in een klein kommetje olijfolie, balsamico-azijn, ahornsiroop en zeezout door elkaar.
- Schenk de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Leg de vegetarische burgers op de salade en serveer.
Boodschappen lijst
- Paneermeel
2,19 200 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
5,99 250 ML
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,79 500 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,39 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Williams peer
2,69 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van LoveBeets
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!