Groene koolsalade met rode biet en vegetarische ricottaburgers
Groene koolsalade met rode biet en vegetarische ricottaburgers

Salade

Groene koolsalade met rode biet en vegetarische ricottaburgers

  • Salade
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

Voor de vegetarische burgers
250 g ricotta
1 groot ei, geklutst
1 knoflookteentje, uitgeperst
5 el bloem
3 el paneermeel
1 tl Provençaalse kruiden
¾ tl zeezout
Voor de salade:
2 kroppen groene kool, gesneden
1 peer, in dunne plakjes
30 g pecannoten, gehakt
1 pakje Love Beets gekookte rode biet (250 g)
60 ml olijfolie
3 el balsamico-azijn
1 tl ahornsiroop
zeezout

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de vegetarische burgers in een kom door elkaar.
  2. Verhit 3-4 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  3. Vorm zodra de pan heet is kleine, ronde burgers van het ricottamengsel en leg ze in de pan.
  4. Bak de burgers ongeveer 2 minuten en keer ze dan voorzichtig om. Bak ze weer 2 minuten, tot ze goudbruin kleuren.
  5. Doe de groene kool, de kleine stukjes peer, de pecannoten en de rode biet in een slakom.
  6. Meng in een klein kommetje olijfolie, balsamico-azijn, ahornsiroop en zeezout door elkaar.
  7. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  8. Leg de vegetarische burgers op de salade en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van LoveBeets