Hoofdgerecht

Gevulde paprika's met Aziatisch gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 283 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g half om half gehakt
4 gedroogde paddenstoelen
1 rode paprika
1 gele paprika
1 bosui, in ringetjes
2 tl geraspte gember
1 tl sesamolie
1 tl maiszetmeel
¼ tl suiker
¼ tl baksoda
Zout & peper
Voor erbij: gekookte of gestoomde rijst met groene kruiden en/of bosui

BEreidings wijze

  1. Roer de suiker door 250 ml warm water. Week de paddenstoelen hierin een half uur. Laat ze uitlekken en snijd ze klein.
  2. Meng intussen het gehakt in een kom met de sesamolie, baksoda, maïszetmeel, gember, zout en witte peper. Doe er 60 ml water bij en roer met 2 eetstokjes stevig in één richting door het gehakt totdat het een goed gebonden mengsel is. Dek af en zet 20 minuten in de koelkast.
  3. Snijd de paprika’s in vier parten en deze vervolgens door de helft zodat je 16 korte stukken hebt.
  4. Voeg de gesneden paddenstoelen en de bosui toe aan het gehakt. Meng het goed en vul de stukken paprika met dit mengsel.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een (hapjes)pan met deksel op hoog vuur. Bak de paprika’s 2 minuten met de vulling naar beneden. Voeg 40 ml water toe, dek af en stoom tot al het water is verdampt en het vlees gaar is.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019. Serveer met rijst met groene kruiden en bosui.