Hoofdgerecht
Gevulde flespompoen met linzen
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 443 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g groene linzen (blik)
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 1 flespompoen, in de lengte gehalveerd en zaadlijsten en draden verwijderd
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 1 rode paprika, in kleine blokjes
- • 1 citroen, alleen de rasp
- • 2 el olijfolie + extra
- • 1 el koriander, fijngehakt
- • 1 el munt, fijngehakt
- • 1 el peterselie, fijngehakt
- • ¼ tl gemalen kardemom
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik het vruchtvlees van de pompoenhelften een paar keer in met een vork. Besprenkel het snijvlak van beide helften met olijfolie en leg ze met met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45-50 minuten in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.
- Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en bak 5 minuten mee. Schep de linzen, de kardemom en de citroenrasp erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en schep 2/3 van de verse kruiden door het mengsel.
- Neem de pompoen uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
- Verdeel het linzenmengel over de pompoenhelften en zet ze ca. 10-15 minuten terug in de oven. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven kruiden.
Boodschappen lijst
- Groene linzen
2,29 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,49 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!