Soep
Gele curry noedelsoep met lupine tempeh
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 400 ml amandeldrink
- • 200 g rijstnoedels
- • 175 g Aziatisch gekruide Tempeh
- • 100 g taugé
- • 65 g gele currypasta
- • 3 teentjes knoflook
- • 1 kleine broccoli, in roosjes
- • 1 rode paprika
- • 1 ui
- • 1 limoen
- • ½ rode peper
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl kurkuma
- • 1 tl kerrie
- • ½ tl paprikapoeder
- • Verse koriander
- • Zwart sesamzaad
BEreidings wijze
- Verhit een diepe pan op het vuur en bak hierin de ui en knoflook met de gele currypasta, kerriekruiden, kurkuma en paprikapoeder.
- Voeg de rode paprika toe en bak deze voor 3-4 minuten mee.
- Voeg nu de amandeldrink en groentebouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur wat lager.
- Voeg de broccoliroosjes en de rijstnoedels toe en roer het goed door elkaar. Voeg als laatste de rode peper toe.
- Breng de soep aan de kook en laat het voor 20-25 minuten sudderen, tot de broccoli zacht is. Roer het regelmatig door, zodat de groenten en rijstnoedels niet aan elkaar en de bodem blijven plakken.
- Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de tempeh voor een paar minuten zodat ze goed warm zijn.
- Als de broccoli en rijstnoedels zacht zijn kun je het vuur uitzetten. Voeg het sap van 1 limoen en de taugé toe en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Verdeel de soep over de kommen/diepe borden en verdeel de tempeh er overheen.
- Garneer de soep met verse koriander, zwart sesamzaad en eventueel nog extra rode peper.
Boodschappen lijst
- Gerookte paprikapoeder
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink
3,89 1 Liter
removeadd product to cart - Aziatische tempeh
5,09 175 Gram
removeadd product to cart - Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Thaise gele currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Broccoli
2,95 400 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Kerrie Madras
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
3,59 2 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!