Dessert
Frambozen-perzik upside-down cake
- • Dessert
- • 10 personen
- • 346 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g cakemix
- • 250 g frambozen
- • 150 g boter
- • 125 ml crème fraîche
- • 4 perziken, pit verwijderd en in plakjes
- • 3 eieren
- • 3 tl maiszetmeel
- • Handvol muntblaadjes
- • Ook nodig: cakevorm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de perzikpartjes met 1 theelepel maiszetmeel. Meng de frambozen met de overige 2 theelepels maiszetmeel.
- Bereid de cakemix met de eieren en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de perzikplakjes en frambozen afwisselend in rijtjes op de bodem van de ingevette cakevorm. Giet het beslag er voorzichtig overheen en strijk glad.
- Bak de cake 35–45 minuten in de oven tot een prikker er droog uitkomt. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de vorm op een rooster en draai dan om.
- Serveer met een schepje crème fraîche en blaadjes munt.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,99 125 ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!