Eimuffins met zalm, broccoli en paprika
Eimuffins met zalm, broccoli en paprika

Lunch

Eimuffins met zalm, broccoli en paprika

  • Lunch
  • 10 personen
  • 105 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g broccoli, fijngehakt
100 g gerookte zalm, in stukjes
50 g cheddar (geraspt)
15 g verse bieslook, fijngehakt
6 eieren
2 bosui, in dunne ringetjes
1 rode paprika, fijngehakt
1 el zonnebloemolie
1 el melk
¼ tl gerookte paprikapoeder
Ook nodig: muffinvorm, ingevet of 10 papieren cupcakevormpjes

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de broccoli, paprika en bosui 5 minuten. Haal van het vuur.
  2. Klop de eieren los met de melk, paprikapoeder en cheddar. Schep de gebakken groente, de zalm en de bieslook erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Vet de muffinvorm goed in of gebruik papieren vormpjes. Verdeel het groente-eimengsel over de 10 (holtes van de) vorm(pjes). Bak de muffins in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.