Hoofdgerecht
Curry van zoete bataat met kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 450 g kipdijbeenfilet, in stukjes
- • 400 g zoete bataat, in blokjes
- • 400 ml kokosmelk
- • 300 g basmatirijst
- • 200 g aardappelen, in blokjes
- • 200 g winterpeen, in plakjes
- • 50 g Thaise rode currypasta
- • 20 g pure chocolade
- • 3 tomaten, in stukken
- • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- • 2 cm gember, geschild en geraspt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en in schuine ringetjes
- • Zout & peper
- • Olie
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de ui met de knoflook, peper en gember glazig in een beetje olie.
- Voeg de stukjes kip toe en bak rondom goudbruin.
- Doe de stukjes bataat, aardappel en wortel erbij en laat 10 minuten stoven. Schep af en toe om.
- Meng de rode currypasta erdoor en bak even mee tot de geuren en smaken vrijkomen. Giet dan de kokosmelk erbij en warm door.
- Schep de tomaten en de chocolade door de curry en laat alles op laag vuur in ca. 1 uur zachtjes gaar pruttelen. Serveer met de rijst.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,49 400 Ml
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Zoete aardappel
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 68% gorilla
3,99 80 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!