Curry van zoete bataat met kip
Curry van zoete bataat met kip

Hoofdgerecht

Curry van zoete bataat met kip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

450 g kipdijbeenfilet, in stukjes
400 g zoete bataat, in blokjes
400 ml kokosmelk
300 g basmatirijst
200 g aardappelen, in blokjes
200 g winterpeen, in plakjes
50 g Thaise rode currypasta
20 g pure chocolade
3 tomaten, in stukken
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 cm gember, geschild en geraspt
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten eruit en in schuine ringetjes
Zout & peper
Olie

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de ui met de knoflook, peper en gember glazig in een beetje olie.
  3. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom goudbruin.
  4. Doe de stukjes bataat, aardappel en wortel erbij en laat 10 minuten stoven. Schep af en toe om.
  5. Meng de rode currypasta erdoor en bak even mee tot de geuren en smaken vrijkomen. Giet dan de kokosmelk erbij en warm door.
  6. Schep de tomaten en de chocolade door de curry en laat alles op laag vuur in ca. 1 uur zachtjes gaar pruttelen. Serveer met de rijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter