Couscous met halloumi
Couscous met halloumi

Hoofdgerecht

Couscous met halloumi

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 742 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 rode uien
200 g wortel
1 prei
1 courgette
1 rode peper
5 g verse munt
1 tl ras el hanout
25 g rozijnen
130 g volkoren couscous
120 g halloumi
2 el bakolie
100 ml water
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Pel de ui en snijd klein. Schil of was de wortel en snijd in stukken. Halveer de prei, snijd in stukken en spoel in een vergiet onder de kraan. Was de courgette en snijd klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit, verwijder dan eerst de zaadjes). Snijd een paar blaadjes verse munt klein.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan alle groenten toe en bak al omscheppend enkele minuten. Bestrooi met ras el hanout en verse munt (bewaar wat munt voor de garnering). Voeg de rozijnen toe aan de pan. Giet het water erbij en laat afgedekt zachtjes stoven (circa 15-20 minuten).
  3. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Snijd de halloumi in plakjes of blokjes. Verhit bakolie in een grillpan of bakpan en gril of bak de halloumi lichtbruin.
  5. Serveer de volkoren couscous op een mooie schaal en schep de gestoofde groenten erop. Leg de halloumi erbij en garneer met verse munt.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: Ook erg lekker met dadels, (geschaafde) amandelen of verse peterselie. Dit recept is afkomstig van EkoMenu