Bakken
Chocoladebrownie met speculaaskruiden en rozijnen
- • Bakken
- • 12 personen
- • 286 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 220g donkere cassonade basterdsuiker
- • 2 eieren
- • 125g pure chocolade, in stukjes
- • 125g boter, in blokjes
- • 125g bloem
- • 40g pecannoten, geroosterd
- • 40g rozijnen
- • 1 el bakpoeder
- • 1 el speculaaskruiden
- • 1 snuf zout
- • ook nodig: cakeblik van ca. 30cm of een vierkant bakblik van ca. 20x20cm, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de suiker en eieren luchtig met een (hand)mixer of keukenmachine met garde.
- Smelt de chocolade en boter au bain-marie (in een vuurvast schaaltje boven een pan met een laagje kokend water).
- Giet het gesmolten mengsel bij het eimengsel en roer rustig door elkaar.
- Voeg de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout toe. Meng tot een glad beslag.
- Spatel de pecannoten en rozijnen er voorzichtig door.
- Schep het beslag in het bakblik en bak de brownie in ca. 20-22 minuten gaar. Laat iets afkoelen voor het aansnijden.
Boodschappen lijst
- Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 85% Santo Domingo
3,49 80 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Pecannoten
5,79 150 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,49 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!








