Burrata met salade van waterkers, aardbei en tomaat
Burrata met salade van waterkers, aardbei en tomaat

Lunch

Burrata met salade van waterkers, aardbei en tomaat

  • Lunch
  • 4 personen
  • 376 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g romatomaten, in partjes
50 g waterkers (of meer naar wens)
8 aardbeien, in partjes
4 sneetjes brood, in kleine blokjes gesneden
2 bollen burrata
1 bosje radijs
2 el olijfolie
2 tl balsamicocrème
Zout & peper
DRESSING:
150 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem)
3 el sushi-azijn
3 el peterselie, gehakt
½ el poedersuiker
1 tl fijne mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de blokjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Maal er zout en peper over en rooster ca. 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
  2. Maak intussen de dressing door de sushi-azijn, mosterd, poedersuiker en peterselie te mengen met een staafmixer. Voeg langzaam - druppelsgewijs - de olie toe met de staafmixer aan, zodat er een mooie dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de partjes tomaat, radijs en aardbei in een kom en besprenkel met ca. 5 eetlepels van de dressing, meng voorzichtig door elkaar en laat even marineren.
  4. Scheur of snijd de burrata’s doormidden en leg de helften op 4 borden. Bestrooi met zout en peper. Leg de gemarineerde stukken tomaat, radijs en aardbei om de burrata heen. Garneer met waterkers en croutons. Drizzle er wat druppels balsamicocrème over. Serveer (eventueel) met de rest van de dressing of gebruik voor een andere salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025