Hoofdgerecht
Buddhabowl met edamameburgertjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 331 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g bloemkoolrijst
- • 400 g edamame (diepvries)
- • 250 g cherrytomaatjes, in vieren
- • 150 g oesterzwammen, in reepjes
- • 90 g gemengde kiemen
- • 1 grote winterpeen, in dunne repen
- • 1 citroen, rasp en sap
- • 1 teentje knoflook, uitgeperst
- • 2 el zwart sesamzaad
- • 1 el miso
- • Handvol koriander, gesneden
- • Scheutje olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de edamame beetgaar in ca. 3 minuten. Giet af en spoel koud na. Hak fijn in een keukenmachine of blender, samen met de helft van de koriander, de helft van het sesamzaad, een kwart van het citroensap- en rasp, een kwart van de miso en een scheutje olie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het mengsel en bak deze daarna in de olie rustig krokant en gaar.
- Maak intussen een dressing van de overgebleven miso, sesamzaad, citroenrasp en -sap, koriander en een scheutje olie.
- Bak in een andere pan de bloemkoolrijst met de knoflook op hoog vuur 2 à 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog ca. 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommen.
- Verdeel de tomaatjes, peen en kiemgroenten over de kommen, leg de burgertjes erbij en besprenkel met de dressing.
Boodschappen lijst
- Cherry trostomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Gemengde kiemen
1,39 90 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
8,49 350 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Maak je handen nat als je de burgers rolt, dan blijft het mengsel minder plakken en rolt het beter. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!