Brood met geroosterde pompoen & whipped feta
Brood met geroosterde pompoen & whipped feta

Ontbijt

Brood met geroosterde pompoen & whipped feta

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 749 kcal / portie

Ingrediënten lijst

½ pompoen (bijv. butternut of een kleine oranje pompoen), in plakken van een halve centimeter
scheutje plantaardige olie
150 g feta
110 g Griekse yoghurt
2 theel citroenrasp
4 sneetjes desembol spelt bruin (Vanmenno)
1 eetl za’atar
2 eetl pecannoten, grof gehakt
4 takjes koriander, blaadjes afgerist

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrijk de plakken pompoen met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
  3. Maak ondertussen een gladde spread van de feta met de yoghurt en citroenrasp (keukenmachine of staafmixer).
  4. Besmeer de plakken brood gul met whipped feta en verdeel de pompoen erover. Garneer met een beetje za’atar, pecannoten en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!