Ontbijt
Brood met geroosterde pompoen & whipped feta
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 749 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • ½ pompoen (bijv. butternut of een kleine oranje pompoen), in plakken van een halve centimeter
- • scheutje plantaardige olie
- • 150 g feta
- • 110 g Griekse yoghurt
- • 2 theel citroenrasp
- • 4 sneetjes desembol spelt bruin (Vanmenno)
- • 1 eetl za’atar
- • 2 eetl pecannoten, grof gehakt
- • 4 takjes koriander, blaadjes afgerist
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de plakken pompoen met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen een gladde spread van de feta met de yoghurt en citroenrasp (keukenmachine of staafmixer).
- Besmeer de plakken brood gul met whipped feta en verdeel de pompoen erover. Garneer met een beetje za’atar, pecannoten en koriander.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoen
3,98 1 stuks
removeadd product to cart - Zonnebloemolie
6,29 1 Liter
removeadd product to cart - Feta
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
1,39 150 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Za'atar
5,59 30 Gram
removeadd product to cart - Pecannoten
5,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!