Boekweitpannenkoek met kikkererwten en postelein
Boekweitpannenkoek met kikkererwten en postelein

Lunch

Boekweitpannenkoek met kikkererwten en postelein

  • Lunch
  • 4 personen
  • 327 kcal / portie

Ingrediënten lijst

PANNENKOEKJES:
300 ml melk
100 g boekweitmeel
100 g volkoren tarwemeel
2 eieren
1½ tl paprikapoeder
1 tl kerrie
1 tl zeezout
½ tl gemalen korianderzaad
Olie om in te bakken
VULLING:
150 g paddenstoelenmix, in plakjes
100 g gare kikkererwten (afgespoeld)
100 g winterpostelein, gewassen en drooggedept
8 cherrytomaatjes, in kwarten
4 bosuitjes, in ringetjes
1 paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ - 1 rode peper, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor het pannenkoekenbeslag de beide meelsoorten met het zeezout en de specerijen. Mix in een andere kom de eieren met de melk. Giet dit langzaam terwijl je mixt, bij het meel en klop tot je een glad beslag hebt.
  2. Bak pannenkoeken van het beslag in een beetje olie in een koekenpan. Houd warm.
  3. Bak in een andere pan, in een beetje hete olie, de paprika met de peper, knoflook, paddenstoelen en bosui. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Doe de kikkererwten en de tomaatjes erbij en bak kort mee om te verwarmen.
  5. Verdeel de groenten over de pannenkoeken en leg de winterpostelein erop. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter