Hoofdgerecht
Bloemkooltajine met kikkerwten en tomaat
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 448 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kikkererwten
- • 3 romatomaten, in partjes
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 1 venkel, in reepjes
- • ½ citroen, het sap
- • ½ bosje bosui, in ringen
- • 4 el zwarte olijven
- • 3 el olijfolie
- • 1 el venkelzaad
- • ½ el ras el hanout
- • 2 takjes koriander
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en fruit de bosui samen met de venkelzaadjes, voeg daarna de ras el hanout toe.
- Voeg de bloemkool, kikkererwten, Romatomaten, citroensap, venkel en olijfolie toe samen met 350 ml water.
- Breng het aan de kook en zet het vuur laag, laat het gedurende 40 min. garen. Voeg als laatst de korianderblaadjes toe.
Boodschappen lijst
- Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Zwarte olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Venkelzaad
2,69 30 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Ras El Hanout
3,79 35 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 50 minuten. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!