Bloemkooltajine met kikkerwten en tomaat
Bloemkooltajine met kikkerwten en tomaat

Hoofdgerecht

Bloemkooltajine met kikkerwten en tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 448 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kikkererwten
3 romatomaten, in partjes
1 bloemkool, in roosjes
1 venkel, in reepjes
½ citroen, het sap
½ bosje bosui, in ringen
4 el zwarte olijven
3 el olijfolie
1 el venkelzaad
½ el ras el hanout
2 takjes koriander
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en fruit de bosui samen met de venkelzaadjes, voeg daarna de ras el hanout toe.
  2. Voeg de bloemkool, kikkererwten, Romatomaten, citroensap, venkel en olijfolie toe samen met 350 ml water.
  3. Breng het aan de kook en zet het vuur laag, laat het gedurende 40 min. garen. Voeg als laatst de korianderblaadjes toe.

Boodschappen lijst

  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Venkel

    2,69 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bloemkool

    3,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Zwarte olijven

    2,89 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Koriander

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Venkelzaad

    2,69 30 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Romatomaten

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Ras El Hanout

    3,79 35 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kikkererwten

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 50 minuten. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst