Blini's met hummus en zoetzure ui
Blini's met hummus en zoetzure ui

Voorgerecht

Blini's met hummus en zoetzure ui

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 441 kcal / portie

Ingrediënten lijst

TOPPING:
200 g kikkererwten (pot), afgespoeld en goed afgedroogd
170 g hummus met zongedroogde tomaat
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 granaatappel, de pitten
1 el sushi-azijn
1 tl suiker
1 tl paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen knoflook
½ tl zout
BLINI'S:
150 ml melk
75 g bloem
25 g volkoren meel
25 g boter
1 ei
Zout & peper
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor 200°C.
  2. Meng de kikkererwten met de specerijen en de ½ tl zout. Leg ze op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  3. Meng ondertussen voor de blini's de bloem en het volkoren meel in een kom. Splits het ei en vang het eiwit op in een schone, vetvrije kom. Voeg de dooier, de melk en de boter toe aan het meel en meng met een garde of mixer tot een glad beslag. Doe er zout en peper naar smaak bij. Klop het eiwit met een schone mixer stijf en spatel het vervolgens met een vouwende beweging door het beslag.
  4. Verhit een beetje plantaardige olie in een koekenpan. Schep per blini een eetlepel beslag in de pan. Draai de blini's om als de bovenkant begint te stollen. Bak ze aan beide kanten goudbruin in ca. 1-2 minuten per kant. Laat afkoelen.
  5. Meng de rode ui met de sushi-azijn en de suiker en zet opzij.
  6. Beleg de blini's met hummus, kikkererwten, rode ui en granaatappelpitjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.