Biefstuk tagliata met parmezaan
Biefstuk tagliata met parmezaan

Hoofdgerecht

Biefstuk tagliata met parmezaan

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 678 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g vastkokende aardappels
200 g biefstuk
150 g sla melange
75 g Parmezaanse kaas
2 rode uien
1 courgette
2 el bakolie of roomboter
2 el balsamicoazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de biefstuk tenminste een half uur van tevoren uit de koelkast, dep droog en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een pan met water aan de kook en was of schil de aardappels. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak op een middelhoog vuur de aardappels lichtbruin en krokant.
  3. Was de courgette en snijd in de lengte in hele dunne plakken. Verhit een grillpan en gril de courgette tot deze vocht afgeeft en grillstrepen krijgt. Zet opzij.
  4. Verhit bakolie (of roomboter) in een andere koekenpan en bak/schroei de biefstuk op een hoog vuur 2-3 minuten per zijde (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees nog rood/rosé is van binnen. Breng op smaak met zout en peper. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten afgedekt rusten.
  5. Pel de ui en snijd in halve ringen. Bak de ui 3-5 minuten in het bakvet van de biefstuk.
  6. Verdeel de gemengde sla en courgette over een ruime schaal. Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes en leg met de uien op de sla. Besprenkel met (balsamico)azijn en olijfolie en strooi of schaaf de Parmezaanse kaas erover. Serveer de gebakken aardappeltjes ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht is afkomstig van Ekomenu