Aziatische herfstsalade
Aziatische herfstsalade

Salade

Aziatische herfstsalade

  • Salade
  • 4 personen
  • 343 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g oesterzwammen, in lange repen
3 bosui, in dunne ringetjes
1 kleine pompoen, schoongemaakt en in repen
1 winterpeen, schoongemaakt en in dunne reepjes
1 krop eikenbladsla, gewassen en gedroogd
2 el olijfolie
1 el geroosterd sesamzaad
Zout
DRESSING:
2 teentjes knoflook
65 ml olijfolie
65 ml appelazijn
3 el geroosterde sesamolie
1½ el ahornsiroop
1½ el tamari
Zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spreid de repen pompoen en wortel uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Bak in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Zet opzij.
  4. Meng voor de dressing met een staafmixer de olijfolie, appelazijn, ahornsiroop, sesamolie, tamari en knoflook tot een homogene dressing. Breng op smaak met zout.
  5. Verdeel de eikenbladsla over een grote schaal (of individuele schaaltjes) en leg daarop de geroosterde groenten en de oesterzwammen. Sprenkel er wat van de dressing over en garneer met de bosui en het sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.