Voorgerecht
Avocadocrème met gerookte zalm en bimi
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 499 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g geitenyoghurt, een dag uitgelekt op een doek over een kom (=hangop)
- • 200 g gerookte zalm
- • 200 g bimi
- • 100 ml olijfolie
- • 2 avocado's
- • 1 bosje radijs, in flinterdunne plakjes (liefst met mandoline)
- • ½ teen knoflook, geperst
- • ½ limoen, het sap
- • 5 el sushiazijn
- • 2 el crème fraîche
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Halveer de avocado's en verwijder schil en pit met behulp van een lepel. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met de crème fraîche, limoensap, knoflook en olijfolie tot je een gladde crème hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de radijsplakjes in een kommetje, overgiet met de sushiazijn en zet in de koelkast.
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer hierin de bimi in 4 minuten beetgaar. Spoel koud af.
- Verdeel de avocadocrème over 4 borden en leg hierop de zalm, bimi, radijs en dotjes geitenhangop.
Boodschappen lijst
- Geitenyoghurt
2,09 500 Ml
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,79 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!