Aloo masala met pistachenoten
Aloo masala met pistachenoten

Hoofdgerecht

Aloo masala met pistachenoten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 431 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g aardappelen iets kruimig, geschild en in blokjes van 3x3 cm
3 cm verse gember, geschild en geraspt
2 naanbrood, opgewarmd volgens aanwijzingen op verpakking
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 citroen, gehalveerd
4 el pistachenoten, grof gehakt
2 el plantaardige olie
2 el koriander, grof gehakt
½ tl komijnzaad
¼ tl zwart mosterdzaad
¼ tl gemalen kurkuma
Zout
Optioneel: 4 eieren, gekookt

BEreidings wijze

  1. Leg de aardappelen met een goede snuf zout in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat uitstomen.
  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin het komijnzaad en het mosterdzaad heel kort (30 seconden tot 1 minuut). Doe de rode peper, de gember en de helft van de pistachenoten erbij en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de ui, een halve theelepel zout en de kurkuma toe en bak de ui in zo’n 5 minuten glazig.
  3. Doe de gekookte aardappelblokjes bij de ui in de pan, samen met 50ml water en de helft van de koriander. Roer goed door en druk een gedeelte (ongeveer een kwart) van de aardappels plat. Warm 5 minuten goed door, schep steeds om. Voeg nog wat water toe als het mengsel te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de aloo masala over 4 kommetjes en knijp er wat citroensap over uit.
  5. Serveer (naar wens) met een gekookt eitje en naanbrood en garneer met de overgebleven noten en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Aloo masala is een Indiase aardappelcurry. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.