Aardbeien-kokosmuesli plaattaart
Aardbeien-kokosmuesli plaattaart

Bakken

Aardbeien-kokosmuesli plaattaart

  • Bakken
  • 8 personen
  • 277 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g aardbeien, in stukjes
200 g krokante muesli kokos hazelnoot
125 g volkoren meel
75 g boter (voor vegan: megarine vegan brick), gesmolten
½ citroen, het sap
2 el suiker
1 tl maiszetmeel
¼ tl gemalen gember
¼ tl zout
Ook nodig: vierkante bakvorm van 20x20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
GLAZUUR:
65 g poedersuiker
1 el melk of plantaardig alternatief
½ tl vanille extract

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een kom de krokante muesli met het meel, 1 el suiker, gemberpoeder en zout. Giet de gesmolten (vegan) boter erbij en roer totdat je kruimels hebt.
  3. Druk ¾ van het mengsel in de vorm als bodem en bedek met de helft van de aardbeien. Verdeel het maiszetmeel, het citroensap en ½ eetlepel suiker erover. Leg de rest van aardbeien erbovenop en bestrooi met de laatste suiker en de achtergehouden deegkruimels. Je zult nog wat fruit blijven zien.
  4. Bak de taart 35-40 minuten in de oven totdat het fruit bubbelt en de kruimels goudbruin zijn. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen.
  5. Roer een glad glazuur van poedersuiker, vanille en (vegan) melk en drizzle over de taart.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.