Bakken
Aardbeien-kokosmuesli plaattaart
- • Bakken
- • 8 personen
- • 277 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g aardbeien, in stukjes
- • 200 g krokante muesli kokos hazelnoot
- • 125 g volkoren meel
- • 75 g boter (voor vegan: megarine vegan brick), gesmolten
- • ½ citroen, het sap
- • 2 el suiker
- • 1 tl maiszetmeel
- • ¼ tl gemalen gember
- • ¼ tl zout
- • Ook nodig: vierkante bakvorm van 20x20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
- • GLAZUUR:
- • 65 g poedersuiker
- • 1 el melk of plantaardig alternatief
- • ½ tl vanille extract
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom de krokante muesli met het meel, 1 el suiker, gemberpoeder en zout. Giet de gesmolten (vegan) boter erbij en roer totdat je kruimels hebt.
- Druk ¾ van het mengsel in de vorm als bodem en bedek met de helft van de aardbeien. Verdeel het maiszetmeel, het citroensap en ½ eetlepel suiker erover. Leg de rest van aardbeien erbovenop en bestrooi met de laatste suiker en de achtergehouden deegkruimels. Je zult nog wat fruit blijven zien.
- Bak de taart 35-40 minuten in de oven totdat het fruit bubbelt en de kruimels goudbruin zijn. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen.
- Roer een glad glazuur van poedersuiker, vanille en (vegan) melk en drizzle over de taart.
Boodschappen lijst
- Amandeldrink suikervrij
2,99 1 Liter
removeadd product to cart - Krokante muesli kokos hazelnoot
4,59 500 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,39 1 kg
removeadd product to cart - Megarine vegan brick
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,49 750 GRAM
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
2,69 30 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
14,95 40 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!